Dick-Jan Veerbeek

Sinds augustus 2006 is Dick-Jan Veerbeek werkzaam bij Symphonia, als dirigent van het leerlingenorkest en de Fanfare en als docent van de koperblaasleerlingen.

Dick-Jan  werd geboren in het Achterhoekse plaatsje Dinxperlo.  Na de eerste muzikale grondbeginselen achter het orgel te hebben geleerd, ging hij op 10-jarige leeftijd hoorn spelen bij de plaatselijke fanfare “Psalm 150”, thans behorend tot de Nederlandse toporkesten.

Na zijn middelbare school vertrok Dick-Jan naar Amsterdam om daar aan het Sweelinck Conservatorium te gaan studeren. Hij studeerde daar Hoorn bij Jacob Slagter (destijds solo-hoornist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest) en HAFABRA-directie bij Danny Oosterman (dirigent van o.a.  het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en tal van top-amateur-blaasorkesten).

 

Tijdens zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium speelde Dick-Jan in veel gerenommeerde blaasorkesten, als daar zijn: Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Amsterdams Blazers Collectief, Symfonisch Blaasorkest Enschede, Fanfare Crescendo Nieuwveen, het Gelders Fanfare Orkest en vele andere.

 

Als docent en dirigent was hij verbonden aan de volgende verenigingen : Harmonie La Bona Futura te Poortugaal, Muziekvereniging Divertimento te Kudelstaart , Harmonie Zieuwent-Mariënvelde (van 1993 t/m 2004), Harmonie Sursum Corda te Aalsmeer, Brassband Concordia Vinkeveen, Brassband Harp&Luit Vuren (1997-2015) en Fanfare Nos Jungit Apollo Sint-Oedenrode (2015 t/m begin 2019).

 

Op dit moment is Dick-Jan, naast zijn betrekking bij Symphonia,  werkzaam bij Muziekvereniging Flora Aalsmeer, waar hij naast het dirigeren van zowel het Jeugdorkest als de Fanfare, ook de opleiding van koperleerlingen verzorgt. Diezelfde functie vervult hij ook bij Muziekvereniging TAVENU uit Schoonhoven.

 

Ook is hij verbonden aan de Stichting Jeugd en Muziek Bommelerwaard.

 

In december 2012 vond er op Dick-Jan’s  initiatief een eerste Jeugd Muziek Kamp plaats, waar jeugdleden van zijn 4 verenigingen aan deelnamen. Het vervolg hierop vond plaats in mei 2014, toen er met bijna 60 jonge muzikanten 3 dagen een geweldig Muziek Kamp werd gehouden. In 2016 en 2018 zijn ook weer kampen georganiseerd met deze inmiddels behoorlijk hechte groep, iedere keer weer een feest om te doen!

Bert Slingerland

Bert Slingerland is geboren en getogen in Alblasserdam. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen. In het dagelijks leven is hij contractvoorbereider bij het Ingenieursbureau van de Gemeente Delft.

Zijn muzikale loopbaan begon als jongetje van 9 jaar als tamboer bij christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam. Een groep die de groei van het slagwerk heeft doorlopen van tamboerkorps, naar tamboer-lyrakorps, naar uiteindelijk de huidige MPB. Bij deze vereniging is hij nog altijd actief spelend lid bij de MPB (2e div.). In de loop der jaren is hij hier, naast ongestemd slagwerk, ook melodisch slagwerk gaan spelen. Ook is hij steeds vaker groepsrepetities gaan leiden (zowel melodisch als ongestemd) en bij afwezigheid van de dirigent/instructeur neemt hij de repetities waar. De laatste jaren geeft hij slagwerkles aan leerlingen en heeft hij slagwerkklassen en slagwerkgroepen geleid. Momenteel speelt hij in de MPB van Soli Deo Gloria en geeft hij instructie aan jeugdslagwerkgroep SoliD.

Sinds september 2013 is Bert als instructeur aan Drumband Symphonia verbonden. Zijn eerste kennismaking met Drumband Symphonia vond plaats begin 2013. Bert heeft twee maanden de groep geleid tijdens de tijdelijke afwezigheid van Joey Boganen. Na het vertrek van heeft het bestuur hem benaderd of hij definitief de drumband zou willen leiden.

Wat zijn de plannen met de drumband? Gewoon leuk muziek maken. De jeugdleden krijgen weer individuele lessen zodat we het niveau van de groep nog wat op kunnen krikken. Van lieverlee proberen we om de groep ook wat meer in contact te laten komen met wat andere instrumenten dan alleen de trommel. Dit zal in het begin nog wat wennen zijn maar zal zeker op termijn het speelplezier van de spelers gaan verhogen. Natuurlijk verliezen we hierbij “De Drumband” niet uit het oog, maar kennis maken met “ De slagwerkgroep” wordt toch ook heel leuk.