Wie zijn wij

Op 3 mei 1922 is fanfare Symphonia opgericht door Joost den Hartog in Hoogblokland. Samen met mensen van het eerste uur Huib Kroon, Aai van Kleef en Bas den Burger. Opvallend was dat zij allemaal aan de Straatweg (lees: Bazeldijk) woonden. Joost was tot het moment van oprichting klarinettist in Arkel.

De eerste dirigent was Joost Gerritsen uit Gorinchem. Na de oorlog werd Joost den Hartog dirigent en is dat tot 1957 gebleven.

Het dameskoor werd opgericht op 6 maart 1963. Later volgde een drumband, opgericht op 31 april 1961. In 1978 is een jeugdfanfare opgericht.

Inmiddels bestaat de vereniging uit een fanfare, een leerlingenorkest en een slagwerkgroep. We zijn een veelvoorkomend gezicht bij verschillende activiteiten in het dorp, zoals lampionnenoptocht, Koningsdag, sinterklaasintocht, kerstzangdienst. Daarnaast geven wij verschillende keren een concert in het dorp.

 

Fanfare

Het orkest onder leiding van Dick-Jan Veerbeek repeteert elke dinsdag van 19:45-22:00 uur in Den Hoek, Dorpsweg 81A in Hoogblokland. Zij bestaan uit ca 30 leden en komen uit in de tweede divisie van de KNMO.

 

Leerlingenorkest

Dit orkest staat onder leiding van Dick-Jan Veerbeek en repeteert elke dinsdag van 18:30-19:30 uur in het Dorpshuis, Dorpsweg 81A in Hoogblokland. Als je een tijdje op les zit kun je doorstromen naar het leerlingenorkest.

Meer informatie over lessen vind je hier.

 

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep staat onder leiding van Bert Slingerland en repeteert elke woensdag van 20:00-22:00. Zij bestaan uit 10 leden en komen uit in de vierde divisie.

Meer informatie over lessen vind je hier.